Quin diries que és el principal obstacle al creixement d'una empresa?

Potser el principal obstacle al creixement no és tan obvi com pensem i  per això la majoria d'empreses moren abans del 3er any de vida. I si el principal problema no fos el mercat, ni la competència, ni el producte, ni l'estratègia ni el finançament? I si el problema fos la persona que lidera el projecte?

boca a boca

Per què creus que un inversor professional inverteix primer en  la persona o emprenedor abans que en el seu projecte?

Perquè ha vist que un projecte bo amb un emprenedor amb problemes, acaba fracassant. En canvi, un projecte amb problemes però amb un emprenedor bo, acaba tenint èxit.

Els 3 grans problemes de l'emprenedor i la seva solució

Des del punt de vista del coaching els 3 grans problemes de l'emprenedor son:

Manca de Perspectiva +

L’emprenedor pot perdre de vista la visió gran del seu projecte i perdre's en els detalls. Perdre visió i ambició van relacionades. I sovint se centra en allò que és urgent però no important. Amb el coaching fa un pas enrera i pren perspectiva d’on està i on vol arribar i per què això és important i com encaixa amb la resta d’àrees de la seva vida, de manera que “té sentit”.

coaching te apoya en tus metas
Manca de Confiança +

Quan inicia una travessera pel dessert, l’emprenedor sovint se sent sol i perd la confiança, no només amb el projecte sinó també en ell mateix. El coaching t’ajuda a conéixer millor quin son els teus Talents naturals (i que has de treure-li partit), i quines son els teus principals aprenentatges o punts febles (i que has de suplir buscant un equip que et complementi). El coaching també t’ajuda a detectar i transformar possibles creençes que limiten la percepció que tens de tu mateix i dels demés.

pretend play preschool
Manca de Coratge +

L’emprenedor ha de passar a l’acció i afrontar la "dura" realitat del mercat. És prenent riscos i sortint fora de la seva zona de confort que l’emprenedor creixerà com a persona i farà créixer el seu projecte. Amb el coaching treurà el coratge de fer petites accions que percep més enllà del que hagués fet per sí mateix i això el farà avançar a un ritme més depressa.

no hay marcha atras

Per què posar un coach executiu al teu costat?

Beneficis adicionals que pots trobar en el coaching

Ram Charan quote tip yellow

There is no question that future leaders will need constant coaching

Ram Charan
Coach de CEOs de les principals Forbes Top 100 empreses

>> Aquests son alguns dels beneficis habituals d'un procés de coaching <<

Consideracions importants

  • El coaching NO és consultoria ni és per a tothom. El coaching és un procés d'acompanyament a la persona. L'enfoc està en allò que els inversors busquen "equips estrella - és a dir, persones capaces de manifestar el seu alt potencial". El coaching no és teràpia però requereix d'una obertura a la reflexió i a predre accions fora de la zona confortable i coneguda. Per això el coaching hauria de ser una elecció per part de l'emprenedor, no quelcom imposat des de fora. El coaching complementa el procés d'acompanyament (del tutor o mentor) al projecte, que se centra en aspectes més externs (estratègia, producte,...) i no tan interns de la persona.
  • El coaching tracta la persona, no l'empresa. El coach no té perquè ser un expert (com un tutor o mentor) en els problemes o temàtiques que afronta l'emprenedor. El coach és, com a molt, un expert en el potencial humà. El coach no té per tant una "agenda pròpia" que imposar, no té una recepta única que aconsellar als emprenedors. El coach utilitza certes habilitats (com l'escoltar, la curiositat, el preguntar, etc) i certes eines (com un "360º vital", "sabotejador", "valors", etc) i molta creativitat per fer que el client (l'emprenedor) descobreixi per sí mateix la millor recepta pel seu propi creixement. En aquest sentit el coaching és un procés co-actiu i d'aprenentatge tan pel client com pel coach.
  • Coaching grupal després del coaching del líder del grup. El coaching d'equips és el pas següent natural a un procés de coaching individual. Primer el líder o individu ha de estar receptiu al seu propi procés de creixement per poder involucrar a la resta del seu equip en un procés de coaching grupal. A més a més, el líder que aprèn a fer coaching té més habilitats a l'hora de treure el potencial del seu equip.

Un dels millors consells que va rebre l'ex-CEO de Google...


shadow-ornament