Coaching Personal

Des del punt de vista del Co-Active Coaching™ la divisió entre coaching personal i coaching empresarial és artificial. El coaching sempre és personal. Així per exemple, quan el client augmenta la seva auto-confiança (un dels beneficis del coaching), això afecta a la seva personalitat a tots nivells: físic, emocional, mental i espiritual. Afecta la relació que té la persona amb sí mateixa i amb el seu entorn. Afecta per tant a la seva vida laboral de la mateixa manera que afecta a la seva salut, o a la relació amb els seus amics, o a la seva situació financera.

I per què es fa la distinció de Coaching Personal i Coaching Empresarial?

Normalment si és una empresa qui contracta un coach per un empleat, parlem de coaching empresarial. En canvi, si és la persona (empleat, pare de família, empresari, etc) que contracta el coach per sí mateix, aleshores parlem de coaching personal.

coaching personal y empresarial te da alas

I és que en el primer cas (coaching empresarial), la funció del coach és ajudar al treballador a millorar el seu rol dins de l’empresa:

– Ajuda a prendre perspectiva de situacions complexes i a prendre decisions correctes

– Ajuda a pensar de forma estratègica i a treure la intuició

– Ajuda a prendre consciència del seu estil de lideratge i comunicació

– Etc.

En canvi, en el segon cas (coaching personal), la funció del coach és ajudar a la persona a millorar qualsevol aspecte de sí mateix en relació a la seva vida (inclou el treball). Podríem repetir  els tres punts anteriors aplicats al seu treball i seguiria essent “coaching personal”. Per tant, el coaching empresarial forma part del coaching personal, de la mateixa manera que el treball forma part de la vida del client. Tanmateix, la distinció entre Coaching Personal i Coaching Professional té més sentit si qui paga el coaching és una empresa (Coaching Empresarial) o és directament la persona que reb el coaching (Coaching Personal).

Ara bé, què és el Coaching Personal o Life Coaching?

És un procés pràctic d’aprenentage i d’acció que fa que el client assoleixi els seus objectius de manera més satisfactòria. És una relació “especial” entre dues persones (el coach i el client) doncs ha estat artificialment dissenyada per a que el client en surti transformat positivament.

El Coaching Personal o Life Coaching no és, per tant, una consulta a un expert on el client paga per obtenir certa informació o certs resultats. Sí, has llegit bé: en el coaching personal no pagues per obtenir resultats. Sembla increíble, no? Avui en dia tot està tan orientat a resultats que pot semblar una bojeria el que estic dient…

Si entens el perquè, coneixeràs el Coaching Personal molt millor que el 99% de les persones que creuen saber què és.

Buscant el peix

Si tens gana i vols menjar peix, el consultor o l’expert t’explicaran diferentes maneres per aconseguir-lo. El terapeuta l’anirà a comprar i te l’oferirà. El formador t’ensenyarà a pescar-lo. I el coach?? S’ocupa d’altres coses, com ara:

El coaching t’ajuda a distingir la gana del desig. En el cas que sigui “falsa” gana per peix t’ajuda a identificar la gana “real”. En el cas que sigui realment gana per peix, t’ajuda a trobar per tu mateix la millor manera de satisfer-la.

Si observes l’exemple, el coaching personal no t’ha proporcionat necessàriament el peix que buscaves. Els resultats no estan assegurats, però això no vol dir que no els aconsegueixis (sovint d’una manera no esperada). La mirada del coach no està posada a uns resultats futurs. La mirada està posada sobre tu. Confiem plenament amb el teu potencial, i t’ajudem a descobrir per tu mateix el què ets capaç de ser i fer per tenir el que vols.

Torna a l’exemple anterior, i substitueix ara la “gana per peix” per situacions pràctiques com “ganes d’expandir-te professionalment” o “ganes de ser un millor pare” o “ganes de millorar la teva confiança” o “ganes d’iniciar una nova vida”…i començaràs a comprendre el poder del coaching personal. I aquí tens 24 maneres diferents de descriure què faig