Per prendre decisions correctes cal que vegis amb claretat (implica ser responsable) i avaluar les decisions a la llum d’allò que valores o que per a tu és important.

El paper del coach és precisament ajudar-te a descobrir allò que per tu és important, i recordar-t’ho cada vegada que has de prendre una decisió.

El coach et recorda el teu destí i orienta cada una de les teves passes. Però aquest destí final el marques tu, el client. El coach només et fa que siguis conscient dels teus valors i les teves prioritats. Et fa comprometre’t amb la teva Vida (amb majúscules). Et fa ser “accountable” (en anglès).

Si no saps què és allò important per tu, et servirà reflexionar de la següent manera:

Si haguésssis de marxar 3 anys a una illa on hi ha habitants desconeguts, gent d’una altra cultura, i haguéssis de començar des de zero…i poguéssis emportar-te només 3 coses, què t’emportaries? Pregunta’t a continuació “què té això que has escollit emportar-te d’important per tu?”. Com et faria sentir el fet de NO emportar-t’ho? Què és el que valores de tenir-ho al teu costat?

Si reflexiones a aquesta pregunta, començaràs a descobrir allò que per tu és important. I si ho recordes cada vegada que hagis de prendre una decisió, tindràs una vida més plena.