Potser no necessites un coach. Hi ha gent que busca un coach quan en realitat necessiten una altra cosa. Però n’hi ha què sí el necessiten i no saben exactament per a què, i això els fa difícil saber quin coach els convé. Per això, abans de llançar-te a buscar un coach et recomano que et facis aquestes tres preguntes:

La primera pregunta que t'has de fer és: "Què m'agradaria que passés a la meva vida si no existís el fracàs ni els diners fossin un problema?" I escriu durant 20 minuts sense censurar. Després llegeix-ho i ordena les idees. Prioritza-les. I pregunta't si el què has escrit està alineat amb allò que realment t'importa, amb els teus valors. I després llegeix-ho a algú de confiança i escolta què et diu. Pensa en Gran! Piensa en Grande
El segon pas és definir "Què necessites Ser i Fer per tenir això tan important que vols?". Agafa el paper, i fes-hi dues columnes (una amb "Ser" i l'altra amb "Fer") i escriu. Mira si ho escrius en primera persona, és a dir, situant-te com a autor responsable de la teva vida (i no com a víctima de les circumstàncies).

Pensa que primer és el Ser per poder Fer (amb majúscules també): Ser i Fer

El tercer pas és que et preguntis si "un coach em pot ajudar a Ser i Fer això que necessito?" o bé hi ha altres solucions alternatives.

Per a la teva informació, un video que t'explica què fa el coaching:

Si et prens el temps per fer-te aquestes 3 preguntes, sintonitzaràs amb la teva necessitat real. I si decideixes anar a buscar un coach, atrauràs aquell coach que més et convé i sabràs reconèixer-lo quan el trobis.

Aleshores, et suggereixo que busquis dos o tres coachs i que els truquis a tots. Quan els truquis, mira si hi ha “connexió” amb aquell coach. És molt més que “confiança”; és que sentis que aquell coach et sap escoltar i comprendre.

Si sents que has trobat el coach que et pot acompanyar en el teu procés de creixement, pren la decisió amb valentia, sense por. Si t’ho penses massa és probable que no ho facis, doncs el coaching requereix que surtis fora de la teva zona de confort (i a l’ego això no li agrada). Si no saps quina és la decisió correcta, et recomano que deixis la decisió per passat demà (hi ha persones com jo, que necessitem “consultar-ho amb el coixí” abans de prendre una decisió important).